Notiks piedzīvojumu sacensības “Barona mantojums”

2010. gada 31.jūlijā Kuldīgas apkārtnē notiks piedzīvojumu sacensības „Barona mantojums “. Tas ir visas dienas pasākums, kuras laikā komandas sacenšas atjautībā risinot mīklas, meklē apslēptas norādes, veic fiziskus pārbaudījumus un apceļo skaistākās vietas Abavas un Ventas upes krastos. Mērķis ir atrast Barona apslēto mantu un kļūt par Barona mantinieku. Tikai stiprākie un attapīgākie tiek pie Barona naudas lādes, kur tiek iegravēti Barona mantinieku vārdi.

Pārvietošanās notiek laivojot vai ejot/skrienot, aktīvākajiem sportotājiem arī ar velosipēdiem. Jāpiesaka tikai komanda, kas sastāv no 3 cilvēkiem un organizatori Jums piedāvās labu izklaidi visai ģimenei vai draugu pulkam. Papildus nekāds ekipējums vai īpašas zināšanas nav nepieciešamas.

Sacensību dalībniekiem tiek piedāvātas trīs veidu disciplīnas:

Tautas klase jeb „Chill out” - pārvietojas ar laivām 12km pa  Abavas un Ventas  upēm, kas tiek veikts bez laika uzņemšanas,  vērtēšana notiek tikai ar krastos  izvietotu  uzdevumu palīdzību (izpildīšanas ātrums, apķērību u.t.t. ).

Sporta klase veic to pašu maršrutu, tikai ar sarežģītākiem uzdevumiem, papildus nāk kāju posms (orjentēšanās) 8km garumā un visa distance veicama uz laiku. Kontrollaiks 8 stundas.

Elites klase - domāta jau profesionāļiem, kam paredzēts daļu distances veikt ar velosipēdiem -  ap 50 km, kāju posms (rogainings)  - ap 20 km, kā arī laivu posms 8km un grūtākie specuzdevumi. Kontrollaiks 12 stundas.

Piedzīvojumu sacensības notiek ar mērķi iepazīt Latvijas skaistākās vietas, kā arī veicināt aktīvu atpūtu. Latvijā piedzīvojumu sacensības iegūst arvien lielāku popularitāti, kam pamatā ir interese aktīvi pavadīt vasaru.  Iepriekšējo gadu katra posma sacensībās piedalījās vidēji 200 cilvēku un to skaits turpina pieaugt.

Sīkāku info skatīt www.baronamantojums.lv

barona-logo

2 Comments to “Notiks piedzīvojumu sacensības “Barona mantojums””

  1. By replica rolex, 2013. gada 23. novembris @ 5.44

    This is really a cool post and its really understandable! I’m glad that you shared this! And you have really good and important points!

  2. By Letiņš, 2014. gada 10. decembris @ 17.54

    Šādu pasākumu noteikti vajadzētu atkārtot!

RSS barotne šī raksta komentāriem. TrackBack URI

Pievieno komentāru