Tveice un pārbaudījums “Barona takas” 3. dienā

Rīts atnācis bez nokrišņiem! Gatavojamies siltai dienai un slapjās drēbes sienam pie mašīnas jumta, lai tās ātrāk izžūtu. Braucot cauri visai Latvijai vējā pland ne tikai Latvijas karogi, bet arī krekliņi un bikses visdažādākajās krāsās, no kuriem visizteiksmīgākais ir šoferīša Roberta zaļais krekliņš „Par tīru un zaļu Latviju”. Startējam no Gaujas tilta un pirmā pietura ir Smiltene, taču neiztikt bez starpgadījumiem. Jau pēc nepilna nobraukta kilometra konstatējam, ka vienam pavadošajam busam riepā ir iedūrusies skrūve un to steidzīgi vajag remontēt. Tā pavadošais busiņš aizbrauc uz servisu, riepai aizskanot mērenā šujmašīnas ritmā. Viss beidzas pārsteidzoši labi, jo meistars autoservisā salabo sadurto riepu teikdams: „Nevajag maksāt, tā būs mana artava Barona takai, jo pats līdzi braukt netiek.


Smiltenes gidi uz riteņiem mūs sagaida jau pie Smiltenes robežas, kuru pavadībā apskatam Smilteni: Cērtenes pilskalnu, meteorīta krāteri un tad dodamies stādīt kociņus uz bērnu dārzu „Pīlādzītis”, kur mūs gaida jau nākošais pārsteigums. Pēc labi padarīta darba, 15 kociņu iestādīšanas un nelielām izpriecām ar ļoti spēcīgu ūdens šļūteni, mūs aicina iekšā, kur jau ir uzklāts galds ar varenām uzkodām, kuras mūžam izsalkušie Barona takas dalībnieki notiesā vienā acu mirklī.

Pa Smilteni dzīvojoties, esam pamatīgi sakarsuši, tāpēc dodamies uz Tepera ezeru, kur gandrīz visi metas veldzēties patīkamajā ūdenī.
Pēc peldes dodamies uz Raunu un pēc pusotras stundas esam klāt. Ātri, ātri būvējam teltis, jo mūs jau gaida izkurināta pirtiņa un duša. Starp citu, dušu neesam redzējuši trīs dienas. (ak vai, tiem, kas rindā brauc pēdējie…..)

Diena ir beigusies, esam visi dzīvi, sveiki un veseli. Dzīve ir karsta un skaista!

1 Comment to “Tveice un pārbaudījums “Barona takas” 3. dienā”

  1. By http://www.dibaq.com/goodbagshere.html, 2014. gada 15. janvāris @ 12.26

    Fascinatingly plenty of, because work out plans connected with sporting several watches seems to have slipped thanks to approach, have a look at choosing by using past time is growing to become a lot more established.

RSS barotne šī raksta komentāriem. TrackBack URI

Pievieno komentāru