3. diena Barona takā

Šo dienu faktiski būtu jāsāk ar stāstu par nakti, jo iespējams tādus priekšnesumus Gaujas krasts sen nebija piedzīvojis. Mūsu dalībnieks Aivars, kurš pēc profesijas ir sporta skolotājs, izrādījās izcils dziedātājs un laimīgu apstākļu sakritības dēļ, arī ģitāra uzradās. Tas viss kopā radīja labus priekšnosacījumus, lai Gauja visu nakti līgotos mūsu skanīgajās dziesmās, kas, jo vairāk tuvojās rīts, jo vairāk pārvērtās dziesmu/deju uzvedumos ap liesmojošu ugunskuru. Jāpiebilst, ka lietus bija pamatīgs, tāpēc iesāktās izpriecas turpinājām koka nojumē. Lukturīšu apspīdētās dziesmu grāmatas palīdzēja visiem, kuriem bija piemirsies kāds vārds, bet deju soļi gan dzima uz vietas.
Renārs Niedra, kurš aplaimoja maratona meitenes visas dienas un arī nakts garumā, vakarā saņēma dzērveņu torti un līdz ar to ieguva niku DJ Dzērvenīte. Renārs, ar tikai viņam piemītošo talantu sagādāt pārējiem aizraujošas izklaides, torti paslēpa mežā un visiem kārumniekiem nācās izlocīt prātu, lai atšifrētu norādījumus un to atrastu.
Vakara skumjākā daļa- pēc meiteņu izdancināšanas Barona takas busiņa šoferis Ingus Vītoliņš, kurš, starp citu, piedalās jau no pirmā gada, kopā ar savu melno draugu Morsi mūs pamet. Meitenes, kuras paspēja izbaudīt, ko nozīmē piespiesties un griezties īsta vīrieša rokās, pavadīja viņu ar patiesām skumjām, bet tomēr cerību vēl reiz ielūkoties viņa brūno acu dzīlēs Rīgā. Tā pagāja nakts!
No rīta mūsu ceļš ved uz Smilteni. Tur sagaida 3 velo gidi- profesionāli riteņbraucēji, kuri izvadā pa savām treniņu trasēm Cērtaines pilskalnā. Principā, mums, kā trenētiem cilvēkiem… smieklīgi… Dažos kalnos pat uzstumties nebija viegli un visi, kuri uzskata, ka Latvijā kalnu nav, lai iet un pamēģina izbraukāt šo kalnu. Sasniegti enerģētiskie akmeņi. Mēģinām saprast kādu enerģiju tie izstaro. Pēc gidu stāstītā te katru gadu notiekot ekstrasensu saieti. Šis kalns ir viens no enerģētiskākajām vietām Latvijā. Katram akmenim iespējamie atbilžu varianti: pozitīvi lādēts, negatīvi lādēts vai neitrāls. Braucam tālāk. Meteora nokrišanas vietā izveidots futbola laukums… Tad seko kociņu stādīšana un dzimst jauna tradīcija. Stādījumiem ne tikai dziedam, bet arī dejojam koku auglības deju. Smiltenes jaunās ievas, kuras mēs dāvinām un iestādām Smiltenes pilsētas parkā pie dīķa, tagad ražos ābolus!
Esam Smiltenē jau 2 stundas…Vai es dzirdu ierūcamies vēderu?…. Steidzamies uz viesu namu „Oāze”, kur mūs sagaida garda maltīte un iespēja arī dzirdēt, pašu sniegtos dienas iespaidus. Arī jūs varat būt kopā ar mums, katru dienu pulksten 16.15 Latvijas Radio 2.
Minamies līdz Raunai, kur paredzēta nakšņošana. Telšu vietas pašā centrā ir milzīgs akmens un nostāsti vēsta, ka sēdēšana uz tā stiprina pievilcības spēku. Turpmākajā vakara gaitā par vietu uz akmens noris pat cīņas.
Mūs apciemo Dana Spulle- Barona takas 2008. administratore. Viņa apliecina, ka velo maratons ir vieta, kurā gribas atgriezties. Dana apsola mums pastāstīt par tuvējo apkārtni. Ir jau tumšs. Nakts. Tālumā iesaucas pūce… vai arī nē… Pirmais apskates objekts ir sabrukusi būdiņa. Iekšā gulta un senas sveces. Tas ir morgs. No tā kāds izripo. Dana ģībst. Nē, tomēr tikai pārpratums. Taka ved līdz Velnalai, seko teika un ceļš atpakaļ. Kaut kas noveļas no koka. Vispār jau diezgan pierasta lieta, ka kokos karājas un ik pa laiciņam nokrīt cilvēki. Ak, jā! Vai minēju, ka šī mums bija spoku nakts?
Turpinājumā ik vakara draudzīgā zobošanās pie ugunskura, edot gan veģetāro gan parasto plovu,  un vēlāk salds miedziņš. Jākrāj spēki rītdienai!

1 Comment to “3. diena Barona takā”

  1. By popup ads, 2014. gada 18. augusts @ 11.18

    Steer clear from unacceptable postings to assure your web visitors returning once. If your main host or hostess presents basically no determination approximately choosing pop-ups, then you might pick out cutting edge a.

RSS barotne šī raksta komentāriem. TrackBack URI

Pievieno komentāru